AKU ADALAH AKU

My photo
Segamat, Johor, Malaysia
Aku Cinta Untuk Menulis Bukan Menulis Untuk Cinta

Wednesday, 12 September 2012

09 September 2012

Hari Ahad yang lepas iaitu pada tarikh 09 September 2012,genaplah 5 Tahun,arwah abang Muhammad Noraliff Bin Nasib meninggal dunia.Rasa sekejap jer 5tahun tu...n masih terngiang-ngiang lagi kngn dgn arwah...pd yg xtahu,arwah meninggal sbb excident dgn lori ms dy otw nk celebrate birthday dgn member2 dy,trmasuk abg yg 1st skali...

Banyak perubahan yg jadi bila arwah dah xde...n prubhn tu pling byk brlaku pd diri aku....sblm ni aq ni sgt2lar pns brn dan keras kepala...apa yg aq wat sumenya aq rs btol...klu org lain tgor,aq mngamuk...even my parents tgor pon aq berani melawan..mngkin sbb ms tu trlalu ikutkan sgt jiwa remaja...

Tapi,lepas arwah meninggal,aq ingat psn dy...jg mak n abah,jgn lukakan hati diorg...since that,aq bru sedar yg apa aq wt slm ni slh..aq rs aq lah anak pling derhaka..sbb prnh smpai 1 thp,aq tny parents aq,"aq ni anak angkat ke???" hnya sbb diorg x bagi apa yg aq nak

Prkr yg buat aq rs besar kepala n bongkak ialah nikmat kpndaian yg aq ada...aq xde lar pandai sgt tpi,since aq kecik lgi,sume keje skola aq wat sndiri,bljr sndiri,sbb abg2 n akak aq xnk ajar aq...n stiap kali exam,aq akan dpt top 10...sbb tu aq rs aq xprlu hidup brgntung dgn org...

Kalau sblm arwah meninggal,parents aq jadikan musuh..tapi skrg beza sgt2...dulu aq rs cm diabaikan tpi skrg,aq lah anak pling rapat dgn my parents trutamanya abah aq...n lepas aq msuk u baru aq phm knp parents aq x lyn aq cm anak2 diorg yg lain.sbbnya,diorg xnk aq ikut jejak lngkh abg2 n akak2 aq...smpai skrg msih xterjamin hidup..kerja pon msih terkontang-kanting...diorg nk aq survive sorg2 dlm hidup..

Sbb tulah,lps jer aq dpt msuk U,lynn diorg lain sgt2...klu aq prlukan apa2,diorg akan bagi...sbb diorg nak aq  selesa time study..tpi aq xprnh pk nk amik ksmptn..aq minta bila perlu,klu xcukup pon,aq anggap mcm dah cukup..sbb aq tahu,diorg xdelar mmpu sgt nak tnggung aq...sbb aq x amik ptptn...

Skrg ni,aq dah xkekok nk share apa1 mslh dgn parents n adk beradik aq...hbgn kitorg teramatlah rapat..trutamanya hbgn aq dgn abg aq yg 1st...dlu kitorg mcm org asing,tpi skrg ktorglar pakatan trhebat yg slalu mendengki fmly kitorg..haha

Walaupun masih sedih dgn kepergian arwah,tapi aq harus bersyukur krn disebalik kepergiannya,dihadirkan 1000 hikmah yg xprnh aq jangka....aq bersyukur dgn segalanya Ya Allah....

Apa yg aq harapkan,arwah akan tenang di dunia yg kini berbeza...adk syg abg!!!wlupon hilang di mata,tapi abg xkan hilang dlm doa adik!!! ;')

Al-Fatihah



No comments: